Frequently Asked Questions

Een full lace wig is een pruik dat rondom de haarlijn wordt bevestigd. Bij een full lace wig is het haast niet te zien dat het om een pruik gaat. Een lace wig wekt de impressie dat het haar uit uw hoofdhuid groeit. Ook kunt u met een full lace wig een paardenstaart dragen.

Een front lace wig is een pruik dat voor de haarlijn wordt bevestigd. De front lace wig wordt alleen voor de haarlijn bevestigd en niet achter de oren en nek. Ook bij een front lace wig geldt dat de impressie wordt gewekt dat het haar uit de hoofdhuid groeit. Ook kunt u met een front lace wig een halve staart dragen.

Beauty LaceWigs heeft een gemiddelde levertijd van 6 tot 10 werkdagen en op maat gemaakte Human Lace Wigs binnen twintig (20) werkdagen

De lace wig wordt met de hand gemaakt. Elke haartje word handmatig geknoopt. Om een product van goed kwaliteit te leveren is het noodzakelijk dat hier uiterste zorg aan wordt besteed. Daarom kunnen wij ook onze lace wigs voor een lage prijs leveren aan onze klanten.

Als uw eigen haar dun, beschadigd of kort is, dan is een lace wig handig. Ook als u uw haar rust wilt geven dan is een lace wig ideaal. Een lace wig biedt u onafhankelijkheid zodra u het  zelf kan bevestigen en verwijderen.

De lace wig wordt met een speciale bevestigingslijm of dubbelzijdig tape voor de haarlijn bevestigd. De lace wig kan ook zonder lijm bevestig worden, zo een lace wig heet Glue Less lace wig.

Een lace wig kan zonder lijm gedragen worden, een speciaal lace wig daarvoor is de Glue Less lace wig.

De lace wig kan heel makkelijk zelf bevestigd worden, raadpleeg Youtube voor instructie video`s.

 Ja, er kan een allergische reactie ontstaan van de lijm of tape. Iedereen heeft een ander huidtype. De ene huidtype is wat gevoeliger dan de ander. Mocht je een hele gevoelige huid hebben dan raadt Beauty LaceWigs aan om de lijm op u huid aan te brengen bijv. achter het oor. Om te kijken of er een allergische reactie ontgaat. Het gebruik van de lijm en tape op huid is op geheel eigen risico van de klant.

De haarlijn hoeft niet altijd geschoren te worden. Sommige klanten die de lace wig heel vaak dragen doen het wel zodat de lace wig makkelijker verwijderd kan worden.

Met een lace wig kunt u altijd zelf bepalen waar u de scheiding wilt hebben.

Een lace wig blijft gemiddeld  de 2 a 3 weken goed zitten. Houdt er wel rekening mee, dat het op bepaalde plekken een beetje los kan raken, maar dat is weer makkelijk bij te lijmen.

De lace wig beschadigt uw haarlijn niet. De lace wig zal alleen uw haarlijn beschadigen als de lace wig niet zorgvuldig verwijdert wordt.

Een Synthetisch lace wig kan bij zorgvuldig gebruik 2 maanden tot 4 maanden mee gaan. Een human lace wig kan jaren mee gaan. Houdt er rekening mee, dat dit in de meeste gevallen alleen geldt wanneer u de juiste verzorgingsproducten gebruikt, zoals de knotsealer.

Ja, de human lace wig kan gerepareerd worden. U zult altijd wel haarverlies hebben en op een gegeven moment is de lace wig veel dunner. De lace wig  kan dan eventueel gerepareerd worden. Als er gaten in zitten of als er kale plekken zijn wordt er haar bij geknoopt. Ook wordt de structuur van het haar vernieuwd waardoor de lace wig weer als bijna nieuw er uit komt te zien.

Als het een human hair lace wig betreft, dan is dit mogelijk. Hou er wel rekening mee dat als het haar al een keer eerder is gekleurd dat het moeilijk lichter gemaakt kan worden.

Ja, u kunt gewoon zwemmen met een human hair lace wig. De lace wig zal nooit in 1 keer van je uw hoofd af gaan. Zwemmen met syntetische lace wig wordt afgeraden om klitten te voorkomen.

Ja, u, kunt gewoon intensief sporten met een lace wig. Gebruik wel voor de zekerheid een zweetband. 

Ja, de human lace wig kan gewassen worden als het nog bevestigd is aan het hoofd.

Nee, het is helaas niet mogelijk om het eigen haar te wassen als de lace wig nog op het hoofd bevestigd is.

Al het haar behalve synthetisch haar is allemaal 100% echt human haar en niet gemixt.

Het haar komt als landen zoals India, China en Brazilië.

Bleached knots zijn gebleekte knopen waardoor als de wig bevestigd is, de knopen op de huid niet zichtbaar zijn.

Swiss lace is dunner dan French lace. Door dat Swiss lace dunner is, is de lace haast niet te zien als het op het hoofd bevestigd is. Doordat de Swiss lace erg dus is, is het meer kwetsbaar dan de French lace.

Indian haar is fijn haar, en wel het meest kwetsbaar vooral als het gekleurd is. Chinese haar heeft dikke draden, en kan heel goed tegen een stootje. Als je blond haar wilt kan je beter Chinese haar bestellen. Door de dikke draden wordt het haar niet snel droog na dat het gekleurd is. Chinese haar houd minder krul. Malaysian haar heeft dikke draden die. En kan ook goed tegen een stootje en houd makkelijker krullen vast vergeleken met Chinese Haar. Braziliaans Haar zit tussen fijne en dikke draden in en voelt heel erg zacht aan, dit is zowel mooi stijl te dragen als met krullen. Gekleurd Braziliaans Haar is beter kwaliteit dan Indian Haar maar niet beter als de Chinese and Malaysian Haar.

Een lace wig met een standaard maat zoals S, M en L zijn de gemiddelde hoofdmaten. De meeste verkopers hebben een M op voorraad. De maten zullen nooit als u eigen hoofdmaat zijn. Het voordeel van een standaard maat is dat u op korte termijn de lace wig in u bezit kunt hebben. Maar het risico dat het te klein is van bijvoorbeeld oor naar oor of van voor naar achter is ook niet uitgesloten. Indien het van oor naar oor te klein is dat kunt u bijvoorbeeld niet u haar naar achteren dragen. En als het van voor de haarlijn naar u nek te klein is dan kunt u geen hoge staart dragen omdat het waarschijnlijk eerder dan normaal los zal zetten.

 ja, dit is mogelijk. Stuur ons eerst een email hierover

Als klant van Beauty LaceWigs heb je 1 maand garantie op je lace wig. De lace wig is een handgemaakt product en er kan echter een keer een productie fout in zitten en dat wordt vaak al in de eerste maand duidelijk. Indien de lace wig heftig uitvalt waardoor er kale plekken ontstaat dan wordt het kosteloos hersteld. Als het na 1 maand kale plekken heeft dan betaald u 80 euro voor de reparatie. Het duurt circa 5 a 8 weken voordat de lacewig hersteld is.

Mocht de lace wig sterk afwijken van de opgegeven gegevens, dan zal Beauty LaceWigs de verantwoordelijkheid binnen 14 dagen op zich nemen om de lace wig terug te nemen. En de huidige order zoals opgegeven ook af te leveren. De order kan dan niet aangepast worden. In alle andere gevallen kan de lace wig  uit hygiënische oogpunt niet geretourneerd worden. 

Tips:
 Zorg ervoor dat de lacewig vetvrij blijft, zo blijft de applicatie van de lace wig ook langer zitten.
 Als er teveel vet in u eigen haar zit kan de lacewig eerder los laten.
 Gebruik daarom weinig of het liefst geen vettige producten voor het haar.       
 Was het haar regelmatig, als het haar vies wordt kan het gaan klitten.
 Gebruik alleen producten die licht van gewicht zijn voor uw haar.
 Vermijd zoveel mogelijk om te krabben met de lace wig op, door het krabben raken de knopen eerder los en  kan haaruitval  veroorzaken. Was daarom uw eigen haar regelmatig zo dat het niet gaat jeuken.
 Als je een lace wig hebt met wat langer haar, probeer het ieder avond goed uit te kammen. Van onder naar  boven kammen  met  een grote kam en maak 1 of 2 vlechten voor het slapen gaan in het haar. De volgende  ochtend heb je dan geen klitten  en hoeft  er ook niet aan het haar getrokken te worden om de klitten eruit te  krijgen. Dit is noodzakelijk om de levensduur  van de lace wig  zo lang mogelijk te houden.

Voor onderhoud van het haar:
Het is erg belangrijk om het haar goed te verzorgen, het haar krijgt geen natuurlijke oliën die normaal vanuit ons hoofdhuid het haar zou voeden. Daarom is het belangrijk dat het haar goed gevoed wordt. Dat kan door middel van bijvoorbeeld een goede conditioner en shampoo, die zorgen ervoor dat het haar lekker zacht blijft. En de conditioner voedt het haar na het wassen. Als u krullen heeft kunt een een beetje leave in conditioner aan mengen met water in een verstuiver. Als u iedere dag een beetje in u haar spuit en het daarna borstelt of met uw vingers er door heen gaat komen de krullen of golven weer mooi eruit. 

Het stijlen van het haar:
U kunt het haar kammen met een grote kam, of een borstel met zachte noppen. Let op dat u de lace niet beschadigd. U kunt het haar gewoon krullen met een krultang, of stijlen met een stijl tang of in elk wenselijk model stijlen met een föhn.

Instructies voor het wassen van de lacewig:
Voor het wassen van de lacewig is het noodzakelijk om het haar volledig uit te kammen. Als dat niet gedaan wordt, kan het haar gaan klitten tijdens het wassen. 
1.    Kam het haar volledig uit met een grote kam 
2.    Houd de lace wig aan de bovenkant vast zodat al het haar 1 richting op valt.  
3.    Maak de lace wig nat met water in de zelfde positie 
4.    Gebruik de shampoo om het haar te wassen en wrijf 1 richting op het liefst werkt u van boven naar beneden het  haar af. 
5.    Spoel het haar goed  uit, en was het nog 1 keer met de shampoo. 
6.    Knijp het water voorzichtig  uit, het liefst van boven naar beneden tot dat het water eruit is. 
7.    Gebruik de conditioner, en smeer het in het haar. 
8.    Kam de lace wig terwijl er conditioner in zit om klitten te voorkomen. 
9.    Laat de conditioner minstens 15 minuten inzitten,hoe langer hoe beter. 
10.   Spoel het haar goed uit, en knijp het water uit het haar en dep het droog met een baddoek. 
11.   Kam het haar uit en laat het natuurlijk drogen.